Een hond is een vriend die begrijpt dat wat we niet zeggen
Buddy is een rustige Australische herder. Ze is 3 jaar oud. Ze houdt van haar eigen ruimte en heeft respect voor de ruimte van een ander. Ze is een gevoelige hond die veel opmerkt in wat je doet. Ze is het liefst buiten in de tuin of in het bos en soms ligt ze even tegen je aan.
Het mooie aan het coachen met honden is de interactie tussen mens en dier. Vanuit die connectie worden waardevolle inzichten opgedaan.
Buddy kan tijdens de sessies ingezet worden als co-coach. Dit betekent dat ze een waardevolle toevoeging kan zijn. Ze is altijd zonder oordeel. Ze luistert graag naar je en zegt in woorden niks terug, maar ze kan je wel een fijn gevoel geven. In het contact met honden kun je je bewust worden van dingen die binnenin jou spelen. Honden zijn altijd bezig in het moment, dat helpt jou ook te richten op het hier en nu. Buddy kan als een spiegel van gedrag fungeren. Dat betekent dat ze je kan laten zien welk invloed jouw gedrag heeft of wat je met je lichaamshouding zegt. Soms zetten we haar in als maatje bijvoorbeeld tijdens het wandelen of een spelletje. Ook kan ze als metafoor dienen voor iets in je leven. Ze moedigt, door zichzelf te zijn, aan om op een authentieke manier naar jezelf of de omgeving te kijken. In contact met de hond voel je je sneller rustig, ze zorgen voor ontspanning en vermindering van stress. Buddy is graag buiten, ze helpt jou ook om samen de natuur in te gaan.
"Ik vond het fijn om veel buiten te zijn. Buddy is een lieve hond dat maakt alles een stuk gemakkelijker. De spelletjes met Buddy waren fijn. Leuk dat ze er gewoon bij is. Ik word rustig omdat Buddy doorheeft hoe ik me voel, dat vind ik fijn."
Jongen (11 jaar)
© Kindercoach Marinda
Privacy
Trajecten
Contact