Je kunt niet alle problemen van je kind oplossen. Je kunt er wel voor zorgen dat je kind er niet alleen doorheen hoeft te gaan
Kindercoaching is een coachtraject voor kinderen vanaf 7 jaar. Wanneer is kindercoaching nodig? Hieronder de meest voorkomende hulpvragen:
  • Mijn kind heeft een druk en vol hoofd
  • Mijn kind ervaart spanning, is snel van slag
  • Mijn kind vindt verandering lastig
  • Mijn kind piekert veel
  • Mijn kind valt moeilijk in slaap
  • Mijn kind vindt zichzelf niet goed genoeg
  • Mijn kind is snel moe
  • Mijn kind moet snel huilen
  • Mijn kind is verlegen
  • Mijn kind heeft angst
Tijdens de intake stellen we doelen gericht op de hulpvraag. Tijdens de sessies werkt het kind spelenderwijs, mogelijk samen met Buddy, aan de hulpvraag. Dit doen we door veel fysiek bezig te zijn. We wisselen beweging af met op een rustige manier contact maken met het lijf. Dit kan door yoga, meditatie, ademwerk en visualisatie. Fysieke beweging zorgt voor mentale beweging en je vergroot het zelfbewustzijn. Ook door verschillende activiteiten, (gezins)opstellingen, oefeningen, gesprekjes en spelletjes leert het kind onder andere woorden te geven aan gevoelens, zodat het aan kan geven wat er gaande is. Daarnaast stimuleren verschillende van deze activiteiten de groei in zelfvertrouwen zodat het krachtiger en meer positief in het leven komt te staan. Je kind leert door het traject heen beter naar zichzelf te kijken en luisteren. De omgeving waarin de coachsessies plaatsvinden speelt een grote rol. We gaan vaak de natuur in, naar het het bos of in onze tuin.
Jullie als ouders zijn ontzettend belangrijk in het traject. Ik ben ervan overtuigd dat je het beste voor je kind wilt, maar het voelt als falen wanneer dit niet lukt. Oude patronen kunnen naar boven komen wanneer je kind van slag is of problemen ervaart. Ik focus me daarom niet alleen op het kind, maar ook op de ouder(s). Jij bent ook welkom!
In een oudersessie maken we ruimte voor je kind door eerst te kijken naar wat er bij joú speelt of in de weg staat. Je werk of omgeving vraagt veel van je en dan is het soms best lastig om geduldig en kalm te reageren, vooral als je kind op een onhandige manier je aandacht vraagt.
Naast dat ik je op de hoogte houd van de ontwikkelingen tijdens de sessies van je kind nodig ik jullie ook uit voor een ouder én kind sessie. Tijdens deze sessies word je je meer bewust van je kind en je kind van jou. Dit proces versterkt de verbinding tussen jou en je kind.
Wil je eerst vrijblijvend telefonisch kennismaken om te bespreken wat je nodig hebt en wat ik voor jullie kan betekenen? Dit kennismakingsgesprek is gratis.
Basis traject
Kosten: € 365,-
Als het basis traject doorlopen is kun je kiezen voor aanvullende losse sessie(s) of een voordelig aanvullend pakket.
Aanvullend pakket
Kosten: € 290,-
Losse coachsessie kind en/of ouder
Kosten: € 75,- per uur
De intake en sessies vinden hier in Putten plaats. Mocht dit niet mogelijk zijn, kan ik in overleg, bij jullie thuis coaching aanbieden.
Helaas is vergoeding via de verzekering vaak niet mogelijk. Soms is vergoeding via de basisschool wel mogelijk. De kindercoachsessies mogen tijdens schooltijd plaatsvinden.
"Onze dochter kwam helemaal rustig thuis van de sessie. Ze ging dit keer zo rustig slapen! Deze sessie heeft echt iets in haar losgemaakt. De fijne benadering en de omgeving tijdens het coachen doen haar (en mij) goed."
Moeder van meisje (9 jaar)
© Kindercoach Marinda
Privacy
Trajecten
Contact